Växa stöd

cytonn-photography-n95VMLxqM2I-unsplash.jpg

Växa-stödet kan du söka fram till och med den 31 december 2021. Det är ett stöd som innebär att du som enmansföretagare enbart behöver betala ålderspensionsavgiften, (10,21 procent), på den ersättning som betalas till den första medarbetaren du anställer.  

För att få rätt till växa-stödet ska ersättningen för den första medarbetaren du anställer i handelsbolaget eller aktiebolaget ha betalats ut efter den 31 mars 2017. För dig som är enskild näringsidkare ska ersättningen ha betalats ut efter 31 mars 2016.

Tillfällig utvidgning av växa-stödet

Från den 1 juli 2021 träder en tidsbegränsad utvidgning av växa-stödet i kraft.  

För anställningar som påbörjas under perioden 1 juli 2021 till 31 december 2022 utökas möjligheten till nedsättning från en till två anställda. Utökningen gäller både företag som idag inte har någon anställd och anställer en eller två personer och företag med en anställd som anställer ytterligare en person.

För att ha rätt att ta del av den tillfälliga utvidgningen krävs att du som arbetsgivare uppfyller kraven för att vara ett växa-företag under tiden 10 september 2020 fram till dess att den nedsättningsberättigade anställningen påbörjas (kvalificeringsperioden). För att du som arbetsgivare ska kunna få växa-stöd för upp till två anställda enligt reglerna måste du vara ett växa-företag under hela kvalificeringsperioden.

Kraven du behöver uppfylla

För att få växa-stödet behöver du uppfylla kraven att anställningen ska pågå minst tre månader och vara på minst 20 timmar i veckan.

Växa stöd gäller inte anställda delägare eller närstående.

Hör av er om ni vill ha mer info eller om vi ska titta på om ni uppfyller kraven.

Källa: verksamt.se

Maria SundhällKommentera